image

GALGO
er det en hund?

Nej
vi plejer altid at sige, det er en krydsning mellem en hund og en kat
men
jo, det ER for nogle af os verdens mest fantastiske hund.


Kig ind på
"Galleri" og se dejlige billeder af os!
Kh Victoria

Elegant
Kærlig
Klog
Stærk
Nobel
Opfindsom
Hurtig
Og - trods ovenstående ikke at glemme
En mynde med ægte myndesind!

Galgoen er  en  meget gammel mynderacer der dels stammer  fra de afrikanske mynder og dels fra de engelske mynder. I begyndelsen var det kun de adelige, der måtte besidde en mynde, men efterhånden som galgoen mistede sin værdi hos adelen, blev det en allemandshund. Dette er årsagen til dens store udbredelse i dag og til, at den på den mest tragiske måde fra at være adelsmandens følgesvend nu er degraderet til et simpel stykke værktøj, der bare afskaffes på de mest bestialske måder efter urgamle traditioner, når den ikke kan bruges mere eller vanærer jægeren.

 Galgoen bliver brugt til jagt på småvildt, og jager to og to sammen. Det er meget vigtigt, at hundene følger harens ”spor”, for ellers er den ikke ”god nok” og har vanæret jægeren. Dette er blandt andet en af årsagerne til den hårdhændede behandling af galgoen. Jager den ikke som den skal, eller er hurtig nok, skal den straffes.
Hundene bliver som regel holdt i større eller mindre flokke og lever under kummerlige forhold. De bliver holdt i skure, jordhuler eller bare bundet til et træ. De fleste af dem lever udelukkende af brød og vand. Gennemsnitsalderen for en galgo i Spanien er to år, hvorefter den bliver skrottet. Enkelte tæver bliver brugt som avlstæver hvilket indebærer, at de får hvalpe hver gang de kommer i løbetid. Sådan en tæve er slidt op i løbet af fem år og bliver derefter dumpet.

Heldigvis er mange i Spanien ved at indse den forfærdelige uret, der er overgået galgoerne. Der er oprettet flere private internater, der arbejder med at redde hundene fra deres kranke skæbne, og i samarbejde med støtteforeninger i  bl.a. Frankrig, Tyskland, Holland, Belgien, Italien, Sverige, England, USA, Canada og Danmark arbejdes der både politisk og med adoptionsprogrammer.

Mange af vores galgoer har forfærdelige historier med i bagagen, og alligevel  bliver de nogle pragtfulde harmoniske, kærlige hunde, når de oplever kærlighed og tryghed.

Dette kan kun lade sig gøre, fordi galgoen har ægte myndesind.


 

 

 

GODE RÅD OG IDEER

se her
Klik på billedet

 


Denne side er oprettet på opfordring
af venner, som gerne vil give deres
"soulmate" et sidste
ord med på vejen.
 

HVEM VIL HJÆLPE OS ?

 


Kan købes gennem Galgo News