image

Podenco
 hvad er det?


"Hej derude - kig ind på Galleri, dér kan I se mange flere dejlige billeder af mig og mine venner"

 Podencoerne er karakteristiske med deres røde /hvide farver og store opretstående ører.

 Det er urgamle racer og der findes forskellige typer(racer) spredt ud over hele Middelhavs området.
Den største er Podenco Ibicenco der kan bliver helt op til 74 cm. høj, og de mindste er Podenco Portugues Pequeño der er ca. 25 cm høj.

 De forekommer i to hårlag: glathåret og ruhåret, og nogle af Podenco-racerne inddeles i tre størrelser små (pequeño) medium og grande

 Podencoen er som mynderne jagthunde, men til forskel fra mynderne, der hovedsagelig jager med synet, jager Podencoen med både syn, hørelse og lugtesans. Podencoen adskiller sig også fra Mynderne ved, at de (i hvert faldt de største Podencoer) skal apportere byttet levende tilbage til jægeren.
Podenco Ibicenco jager i flokke på 5-6 hunde, hvor der er en førerhund, der leder jagten. 
De helt små Podencoer bliver brugt som vores gravhunde til at sende ned i kaninhuller m.v.

 De Podencoer, der er mest udbredt i Spanien, er den Andalusiske Podenco. En mellem stor hund, der som regel bliver holdt i store flokke og som bliver brugt til kaninjagt.

 Podencoen er en helt unik hund med stor stor personlighed. Den er yderst charmerende, blid og social over for andre hunde, hurtig tænkende, meget jagtivrig, og meget loyal og kærlig over for dens mennesker. Den kan være noget reservert over for folk den ikke kender.

 Den er opfindsom og nysgerrig, og man skal sørge for højt og tæt hegn omkring ens have, for er der noget, der ”trækker” på den anden side af hegnet, vil den gøre alt for at finde en smutvej.
Den er god til at klatre og kan sagtens klatre over et hegn, der ikke er højt nok.  På grund af dens store jagtiver skal man ikke lade den løbe løs uden for indhegnede områder.

 Podenco Ibicencoen er noget mere krævende at have end de mindre Podencoer.  

 Podencoerne lider samme hårde og ubarmhjertelige skæbne i Spanien som Galgoerne. Når de ikke kan bruges mere, bliver de hængt, dumpet, brændt, lemlæstet m.v. Desværre er der endnu mindre fokus på disse herlige hundes skæbne, end der er på galgoernes, og mange Podencoer sidder år efter år på internaterne (hvis de da når så langt), fordi ingen vil have dem.

 Det er forfærdeligt, for disse hunde er skønne livsledsagere, og har man først prøvet at have en Podenco eller to i huset med deres helt unikke personligheder, kan man slet ikke forestille sig et liv foruden.

  
http://www.youtube.com/watch?v=dCooxHaB6pw

 

PODENCO EXTRA

KLIK HÉR


 

 

GODE RÅD OG IDEER

se her
Klik på billedet

 


Denne side er oprettet på opfordring
af venner, som gerne vil give deres
"soulmate" et sidste
ord med på vejen.
 

HVEM VIL HJÆLPE OS ?

 


Kan købes gennem Galgo News